Returer och byten

Om du av någon anledning inte är nöjd med din beställning accepterar vi returer av artiklar i nytt, oanvänt skick med alla etiketter och märkningar kvar om de åtföljs av det ursprungliga Michael Kors-returformuläret. Returnerade artiklar får inte ha tvättats, använts eller ändrats. Vi accepterar inte returer av ansiktsmasker, badkläder, underkläder, smycken eller skönhetsprodukter om plomberingen/förseglingen har brutits eller tagits bort.

Den här returpolicyn påverkar inte dina lagstadgade rättigheter, som ångerrätt och lagstadgad garanti.

Summan för återlämnade artiklar återbetalas till ditt konto i samma betalningsform som betalningen mottogs, med undantag för vad som anges här. Du får ett e-postmeddelande när din retur har behandlats.

Varor som köps online på michaelkors.eu eller i butik via vårt butiksspecifika säljverktyg: per post och i butik. Alla returer och byten av onlinebeställningar måste, vare sig de sker per post eller i butik, returneras inom 30 dagar från den dag då du mottar leveransen av varorna. Om beställningen skickas i flera delleveranser gäller de 30 dagarna från den dag då du mottar den sista leveransen för den beställningen.

Alternativ 1: per post

Följ dessa anvisningar om du vill returnera eller byta artiklar per post:
  1. Fyll i nödvändig information på returformuläret som medföljer paketet
  2. Paketera varorna ordentligt och kom ihåg att skicka med hela returformuläret. Använd helst originalkartongen och -förpackningsmaterialet.
  3. Sätt fast adresslappen för förbetald retur på paketet.
  4. Posta returpaketet på ett postkontor i det land dit varorna levererades. För returer från Lettland och Litauen: följ instruktionerna på returetiketten.
  5. Returen behandlas inom högst 14 dagar. Beloppet för returnerade artiklar återbetalas enligt ursprunglig betalningsmetod. Vid byte behöver du lägga en ny beställning online.
  6. För varor som har köpts online och hämtats i butik ber vi dig kontakta Kundtjänst på europe.customerservice@michaelkors.com för att få en förbetald returetikett.

För returer i Rumänien kan du kontakta kundtjänst och ordna med hämtning.

Du ansvarar för att paketera och märka produkten på ett ordentligt sätt, och för att sedan skicka den till oss på Michael Kors bekostnad. Behåll inlämningsbeviset som du får som säkerhet för försändelsen. Obs! Om du skickar tillbaka returpaketet med ett annat postföretag eller en annan frakttjänst, och således inte använder adresslappen för förbetald retur, är det du som står för returkostnaden – såvida det inte handlar om en produkt som är defekt eller på annat sätt inte uppfyller kraven.

Om en artikel returneras till oss i olämpligt skick kanske vi skickar tillbaka den till dig.

Kontakta kundtjänst om du har tappat bort returformuläret eller adresslappen för förbetald retur. De skickar då ett nytt returformulär eller en ny adresslapp via e-post.

Alternativ 2: i butik

Du får returnera och byta artiklar som köps på michaelkors.eu och i Michael Kors-butiker (utom i outletbutiker, resebutiker och icke fristående butiker (MK-försäljningsställen som ingår i större butiker)) i det land dit beställningen har levererats. Vid returen eller bytet måste returformuläret eller e-postmeddelandet om att beställningen skickats bifogas/visas upp. Bytesmöjligheten i butik beror på lagerstatusen i just den butiken. Med undantag för vad som anges nedan återbetalas summan för återlämnade artiklar till ditt konto i samma betalningsform som betalningen mottogs. Du får ett e-postmeddelande när din retur har behandlats.

Observera att beställningar som betalats med PayPal och återlämnas i butik endast kan återbetalas till presentkort. Om du vill ha återbetalningen till ditt PayPal-konto måste artiklarna skickas tillbaka per post.

Köp som görs genom Klarna, öppen faktura eller direktdebitering kan inte returneras till butik. De kan endast returneras per post.

Ovanstående returpolicy gäller även för beställningar som köpts online och hämtades i butik

RETURNERA EN GÅVA

Gåvor returneras per post eller i butik, enligt ovan, tillsammans med presentkvittot eller det ursprungliga returformuläret. För gåvor som returneras per post kan återbetalningen endast ske till det ursprungliga kontot i samma betalningsform som det mottogs. Därför rekommenderar vi att du lämnar tillbaka gåvor i en Michael Kors Lifestyle-butik, där våra medarbetare kan hjälpa dig att byta artikeln eller ge dig ett tillgodohavande på ett Michael Kors-presentkort.

Om du vill byta en artikel per post kontaktar du kundtjänst (kontaktuppgifter finns här).

Senast uppdaterad: 2022-11-10