Retourneren en omruilen

Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met uw bestelling, accepteren we de teruggave van goederen die in nieuwe, ongebruikte staat zijn met de originele labels aangehecht en indien vergezeld van een origineel Michael Kors-retourformulier. Geretourneerde artikelen mogen niet zijn gewassen, gedragen of gewijzigd. We accepteren geen retourzendingen van gezichtsmaskers, badmode, ondergoed, juwelen of schoonheidsproducten waarvan het hygiënezegel is verbroken of verwijderd, noch van op maat gemaakte of gepersonaliseerde artikelen (waaronder artikelen die voorzien zijn van een monogram of gravering).

Dit Retourbeleid heeft geen invloed op de wettelijke rechten die u krachtens toepasselijk recht mogelijk heeft, met inbegrip van uw wettelijke recht op terugtrekking of uw wettelijke garantie.

Krediet voor uw geretourneerde artikel(en) wordt op uw rekening terugbetaald in dezelfde vorm van betaling waarin het werd ontvangen, tenzij hier anders wordt aangegeven. U ontvangt een e-mail ter bevestiging van de voltooiing van de retourverwerking.

Er zijn twee manieren om gekochte producten te retourneren of om te ruilen op michaelkors.eu of in de winkel via de winkelhulptool: per post of in een winkel. Alle retouren of ruilingen van online bestellingen, per post of in een winkel, moeten plaatsvinden binnen 30 dagen vanaf de dag waarop u uw levering heeft ontvangen. Als uw bestelling in meerdere leveringen wordt bezorgd, heeft u 30 dagen vanaf de dag waarop u uw laatste levering van die bestelling heeft ontvangen.

Optie 1: Per post

  1. Om uw retournering te starten, selecteert u in de onderstaande tabel het land waarin uw bestelling is geplaatst.
  2. Selecteer de artikelen die u wilt retourneren.
  3. Volg de instructies op het scherm om uw retourzending voor te bereiden voor verzending naar ons magazijn.
  4. Doe uw retourpakket op de post bij een postkantoor in het land van bezorging.
  5. Uw retourzending wordt binnen maximaal 14 werkdagen verwerkt. Restitutie voor het artikel vindt plaats via de oorspronkelijke betaalmethode.

Voor retourneringen in Litouwen, Noorwegen of Roemenië kunt u contact opnemen met de klantenservice. U kunt dan regelen dat uw artikelen worden opgehaald.

Selecteer hier uw retourcentrum.

Oostenrijk

Nederland

België

Polen

Tsjechië

Portugal

Denemarken

Ierland

Finland

Zweden

Hongarije

Roemenië*

Letland

Litouwen*

Luxemburg

Noorwegen*

*Neem contact op met de klantenservice om te regelen dat uw artikelen worden opgehaald.

U bent verantwoordelijk voor het juist verpakken, etiketteren en verzenden van uw product naar ons op kosten van Michael Kors. Gelieve uw bewijs van verzending te behouden als een waarborg voor uw zending. Houd er rekening mee dat in het geval dat u een andere koeriersdienst of verzendservice kiest om uw artikel terug te sturen in plaats van het vooraf gefrankeerde retouretiket, u aansprakelijk bent voor de retourneringskosten, behalve in het geval van een defect of onjuist product.

In het geval dat een item in een ongeschikte staat naar ons wordt teruggestuurd, kunnen we het naar u terugsturen.

Als u het retourformulier of het vooraf gefrankeerde retouretiket bent kwijtgeraakt, neemt u contact op met de klantenservice, die u per e-mail een nieuw exemplaar zal toesturen.

Optie 2: in de winkel

Om uw retournering te starten, selecteert u het land waarin uw bestelling is geplaatst en volgt u de instructies op het scherm om uw retournering in de winkel te starten.

Selecteer hier uw retourcentrum.

Oostenrijk

Nederland

België

Polen

Tsjechië

Portugal

Denemarken

Ierland

Finland

Zweden

Hongarije

Roemenië*

Letland

Litouwen*

Luxemburg

Noorwegen*

*Neem contact op met de klantenservice om te regelen dat uw artikelen worden opgehaald.

Artikelen die zijn gekocht op michaelkors.eu, of in een winkel met behulp van onze winkelhulptool kunnen worden geretourneerd of geruild in iedere Michael Kors-winkel (met uitzondering van outlets, afdelingen in warenhuizen of reiswinkels) in het land waar uw bestelling is geleverd. Bij het retourneren of ruilen dient u uw retourformulier of de e-mail met de verzendbevestiging te laten zien. Houd er rekening mee dat omruilen in winkels afhankelijk is van de voorraad in die winkel. Krediet voor uw geretourneerde artikel(en) wordt op uw rekening terugbetaald in dezelfde vorm van betaling waarin het werd ontvangen. U ontvangt een e-mail ter bevestiging van de voltooiing van de retourverwerking.

Houd er rekening mee dat alle met PayPal betaalde bestellingen die in een winkel worden geretourneerd, alleen kunnen worden terugbetaald in de vorm van een cadeaukaart. Als u restitutie op uw PayPal-rekening wilt, moet u uw bestelling per post retourneren.

Aankopen gedaan met Klarna, Open Invoice of automatische incasso kunnen niet worden geretourneerd in de winkel. Deze aankopen kunnen alleen per post worden geretourneerd.

Het bovenstaande beleid voor retourneren in de winkel is ook van toepassing op bestellingen die online zijn gekocht en in de winkel zijn opgehaald.

EEN GESCHENK RETOURNEREN

Geschenken kunnen per post of in een winkel worden geretourneerd, zoals hierboven beschreven, wanneer ze zijn voorzien van een gift receipt (bon voor retourneren van cadeau) of het originele retourformulier. Houd er rekening mee dat voor geschenken geretourneerd per post restitutie alleen kan worden verwerkt naar de originele rekening en in dezelfde vorm als waarin de betaling werd ontvangen. Het is daarom raadzaam geschenken terug te brengen naar een Michael Kors Lifestyle-winkel, waar onze medewerkers u kunnen helpen bij het omruilen van het artikel, of het verstrekken van een krediet in de vorm van een Michael Kors-cadeaukaart.

Als u een artikel per post wilt ruilen, neem dan contact op met de klantenservice met deze gegevens.

Laatst bijgewerkt: 15/11/2023