Retururi și schimburi

Dacă nu sunteţi satisfăcut cu comanda dvs. din orice motiv, vom accepta returul articolelor noi, nefolosite, cu etichetele originale ataşate şi însoţite de un formular original de retururi Michael Kors. Articolele returnate nu trebuie să fie spălate, purtate sau modificate. Nu acceptăm retururi de măşti pentru faţă, costume de baie, lenjerie intimă, bijuterii sau de cosmetice al căror sigiliu de igienă a fost rupt sau înlăturat, precum şi nici al articolelor personalizate (inclusiv articole cu monograme sau gravuri).

Această politică privind retururile nu afectează drepturile dvs. statutare pe care le aveți în conformitate cu legea aplicabilă, inclusiv dreptul dvs. statutar de retragere sau drepturile de garanție stabilite prin lege.

Suma aferentă articolului(elor) returnat(e) va fi returnată în contul dvs. sub aceeaşi formă de plată ca cea primită. Veţi primi un e-mail care confirmă finalizarea prelucrării returului.

Aveţi la dispoziție două opţiuni pentru returnarea / schimbarea mărfurilor achiziționate online pe michaelkors.eu sau din magazin folosind instrumentul nostru de vânzare asistată din magazin: prin poştă sau în magazin. Toate retururile sau schimburile, fie prin poştă fie în magazin, trebuie returnate în termen de 30 de zile de la ziua în care primiţi coletul. În cazul în care comanda dumneavoastră este livrată în mai multe livrări, veţi avea la dispoziţie 30 de zile de la ziua în care aţi primit ultimul colet din acea comandă.

Opţiunea 1: Prin poştă

  1. Pentru a începe returul, selectaţi din tabelul de mai jos ţara în care a fost plasată comanda dvs.
  2. Selectaţi articolul(ele) pe care doriţi să îl(le) returnaţi.
  3. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a vă pregăti returul pentru expediere înapoi la depozitul nostru.
  4. Puneţi coletul de retur la un oficiu poştal din ţara dvs.
  5. Returul va fi prelucrat în termen de maximum 14 zile lucrătoare. Rambursul pentru articol se va emite în contul folosit la realizarea achiziţiei.

Pentru retururi în Lituania, Norvegia sau România, contactaţi Echipa de relaţii cu clienţii pentru a stabili detaliile returului.

Selectaţi aici Centrul de retur dedicat.

Austria

Ţările de Jos

Belgia

Polonia

Republica Cehă

Portugalia

Danemarca

Republica Irlandeză

Finlanda

Suedia

Ungaria

România*

Letonia

Lituania*

Luxemburg

Norvegia*

*Contactaţi Echipa de relaţii cu clienţii pentru a stabili detaliile returului.

Sunteţi responsabil pentru ambalarea, etichetarea şi expedierea corectă a produsului dumneavoastră către noi, costurile fiind suportate de Michael Kors. Vă rugăm să păstraţi dovada de expediere a coletului ca garanţie a expedierii. Vă rugăm să reţineți că dacă alegeţi un alt curier sau serviciu de expediere pentru a returna produsul, în loc să utilizaţi eticheta de retur preplătită veţi suporta cheltuielile de retur, cu excepţia cazului în care returnarea este pentru produse defecte sau care nu corespund descrierii.

Dacă un articol ne este returnat într-o stare neadecvată, este posibil să fie necesar să vi-l trimitem înapoi.

Dacă aţi pierdut formularul de retururi sau eticheta cu taxele de expediere incluse, vă rugăm să contactaţi Serviciul de relaţii cu clienţii care vă va trimite unele noi.

Opţiunea 2: În magazin

Pentru a începe returul, selectaţi ţara în care a fost plasată comanda dvs. şi urmaţi instrucţiunile de pe ecran pentru a iniţia returul în magazin.

Selectaţi aici Centrul de retur dedicat.

Austria

Ţările de Jos

Belgia

Polonia

Republica Cehă

Portugalia

Danemarca

Republica Irlandeză

Finlanda

Suedia

Ungaria

România*

Letonia

Lituania*

Luxemburg

Norvegia*

*Contactaţi Echipa de relaţii cu clienţii pentru a stabili detaliile returului.

Puteţi returna sau schimba articolele achiziţionate de pe michaelkors.eu, sau din magazin folosind instrumentul nostru de vânzare asistată din magazin, în orice magazin Michael Kors (cu excepţia magazinelor outlet, magazinelor în concesiune sau magazinelor pentru turişti) din ţara de livrare a comenzii. Va trebui să prezentaţi formularul de retur sau e-mailul de livrare a comenzii în momentul efectuării returului sau a schimbului. Reţineţi că schimburile în magazin sunt supuse disponibilităţii stocurilor în magazinul respectiv. Sub rezerva excepţiilor de mai jos, suma aferentă articolului(elor) returnat(e) va fi returnată în contul dvs. sub aceeaşi formă de plată ca cea primită. Veţi primi un e-mail care confirmă finalizarea prelucrării returului.

Orice comenzi plătite prin PayPal şi care sunt returnate în magazin pentru restituire pot fi rambursate numai pe un card cadou. Dacă doriţi să primiţi suma aferentă returului în contul de PayPal, trebuie să înapoiaţi articolul prin poştă.

Achizițiile realizate prin Klarna, cu factură scadentă sau prin debit direct nu pot fi returnate în magazin. Ele pot fi returnate numai prin poștă.

Politicile de retur în magazin menţionate mai sus se aplică şi comenzilor care au fost efectuate online şi colectate într-un magazin.

RETURNAREA UNUI CADOU

Cadourile pot fi returnate prin poştă sau în magazin, aşa cum s-a arătat mai sus, atunci când sunt însoţite de o chitanţă a cadoului sau de formularul iniţial de retur. Pentru cadourile returnate prin poştă, vă rugăm să reţineţi că rambursările pot fi procesate numai în contul iniţial, aplicând aceeaşi formă de plată în care a fost primită suma reprezentând preţul cadoului. Prin urmare, vă recomandăm să returnaţi cadourile la un magazin Michael Kors Lifestyle, unde asociaţii noştri vă vor putea ajuta să schimbaţi articolul sau vă vor acorda un credit pe un card cadou Michael Kors.

Dacă aveţi nevoie de un schimb prin poştă, vă rugăm să contactaţi echipa de relaţii cu clienţii folosind datele de contact de aici.

ULTIMA ACTUALIZARE: 15.11.2023