Retourneren en omruilen

Als u om welke reden dan ook niet tevreden bent met uw bestelling, accepteren we de teruggave van goederen die in nieuwe, ongebruikte staat zijn met de originele labels aangehecht en indien vergezeld van een origineel Michael Kors-retourformulier. Geretourneerde artikelen mogen niet zijn gewassen, gedragen of gewijzigd. We accepteren geen retourzendingen van gezichtsmaskers, badmode, ondergoed, juwelen of schoonheidsproducten waarvan het hygiënezegel is verbroken of verwijderd, noch van op maat gemaakte of gepersonaliseerde artikelen (waaronder artikelen die voorzien zijn van een monogram of gravering).

Dit Retourbeleid heeft geen invloed op de wettelijke rechten die u krachtens toepasselijk recht mogelijk heeft, met inbegrip van uw wettelijke recht op terugtrekking of uw wettelijke garantie.

Krediet voor uw geretourneerde artikel(en) wordt op uw rekening terugbetaald in dezelfde vorm van betaling waarin het werd ontvangen, tenzij hier anders wordt aangegeven. U ontvangt een e-mail ter bevestiging van de voltooiing van de retourverwerking.

Er zijn twee manieren om gekochte producten te retourneren of om te ruilen op michaelkors.eu of in de winkel via de winkelhulptool: per post of in een winkel. Alle retouren of ruilingen van online bestellingen, per post of in een winkel, moeten plaatsvinden binnen 30 dagen vanaf de dag waarop u uw levering heeft ontvangen. Als uw bestelling in meerdere leveringen wordt bezorgd, heeft u 30 dagen vanaf de dag waarop u uw laatste levering van die bestelling heeft ontvangen.

Optie 1: Per post

Om per post te retourneren of om te ruilen, volgt u deze instructies:

  1. Vul de vereiste gegevens in op het retourformulier dat is meegeleverd met uw pakket.
  2. Verpak uw aankopen zorgvuldig en zorg ervoor dat u alle pagina's van het retourformulier meestuurt. Probeer de originele verzenddoos en materialen te gebruiken.
  3. Plak het vooraf geadresseerde en gefrankeerde retouretiket op uw retourpakket.
  4. Doe uw retourpakket op de post bij een postkantoor in het land van bezorging. Voor retourneringen in Letland of Litouwen volgt u de instructies op het retourlabel.
  5. Uw retourzending wordt binnen maximaal 14 dagen verwerkt. Restitutie voor het artikel vindt plaats via de oorspronkelijke betaalmethode. Als u een artikel wilt ruilen, plaatst u online een nieuwe bestelling.
  6. Neem voor artikelen die u online heeft gekocht en heeft opgehaald in de winkel contact op met de klantenservice europe.customerservice@michaelkors.com voor een vooraf gefrankeerd retouretiket.

Voor retourneringen in Roemenië kunt u contact opnemen met de klantenservice. U kunt dan regelen dat uw artikelen worden opgehaald.

U bent verantwoordelijk voor het juist verpakken, etiketteren en verzenden van uw product naar ons op kosten van Michael Kors. Gelieve uw bewijs van verzending te behouden als een waarborg voor uw zending. Houd er rekening mee dat in het geval dat u een andere koeriersdienst of verzendservice kiest om uw artikel terug te sturen in plaats van het vooraf gefrankeerde retouretiket, u aansprakelijk bent voor de retourneringskosten, behalve in het geval van een defect of onjuist product.

In het geval dat een item in een ongeschikte staat naar ons wordt teruggestuurd, kunnen we het naar u terugsturen.

Als u het retourformulier of het vooraf gefrankeerde retouretiket bent kwijtgeraakt, neemt u contact op met de klantenservice, die u per e-mail een nieuw exemplaar zal toesturen.

Optie 2: In een winkel

U kunt artikelen die zijn gekocht op michaelkors.eu in elke Michael Kors-winkel (met uitzondering van outletwinkels, afdelingen in warenhuizen of reiswinkels) in het land waarin uw bestelling is geleverd terugbrengen of omruilen. U moet bij het terugbrengen of omruilen uw retourformulier of de e-mail van de bezorging van uw bestelling laten zien. Houd er rekening mee dat omruilen in winkels afhankelijk is van de voorraad in die winkel. Behoudens onderstaande uitzonderingen wordt het krediet voor uw geretourneerde artikel(en) terugbetaald op uw rekening in dezelfde vorm als waarin de betaling was ontvangen. U ontvangt een e-mail ter bevestiging van de voltooiing van de retourverwerking.

Houd er rekening mee dat alle met PayPal betaalde bestellingen die in een winkel worden geretourneerd, alleen kunnen worden terugbetaald in de vorm van een cadeaukaart. Als u restitutie op uw PayPal-rekening wilt, moet u uw bestelling per post retourneren.

Aankopen gedaan met Klarna, Open Invoice of automatische incasso kunnen niet worden geretourneerd in de winkel. Deze aankopen kunnen alleen per post worden geretourneerd.

Het bovenstaande beleid voor retourneren in de winkel is ook van toepassing op bestellingen die online zijn gekocht en in de winkel zijn opgehaald

EEN GESCHENK RETOURNEREN

Geschenken kunnen per post of in een winkel worden geretourneerd, zoals hierboven beschreven, wanneer ze zijn voorzien van een gift receipt (bon voor retourneren van cadeau) of het originele retourformulier. Houd er rekening mee dat voor geschenken geretourneerd per post restitutie alleen kan worden verwerkt naar de originele rekening en in dezelfde vorm als waarin de betaling werd ontvangen. Het is daarom raadzaam geschenken terug te brengen naar een Michael Kors Lifestyle-winkel, waar onze medewerkers u kunnen helpen bij het omruilen van het artikel, of het verstrekken van een krediet in de vorm van een Michael Kors-cadeaukaart.

Als u per post wilt retourneren, neem dan contact op met de klantenservice met deze gegevens.

Laatst bijgewerkt: 10/11/2022